Een superrelatie met je hond begint hier!

Even voorstellen

Ik ben Laura en woon in Amsterdam samen met Dexter, een tollermix. Ik ben helemaal in mijn element bij outdoor activiteiten, op avontuur, de natuur in, liefde voor honden en paarden.

Al ruim 10 jaar lang heb ik een uitdagende baan in de jeugdzorg waar ik behandeling bied aan gezinnen die intensieve hulp nodig hebben. Het is mijn missie om kinderen perspectief te bieden in de meest kwetsbare situaties.

Dexter kwam bij mij toen ik zelf in een kwetsbare periode zat. Een heerlijke hond die vanaf dag 1 mijn allerbeste vriend werd. Makkelijk was het echter niet. Dexter kon nl alles, behalve ontspannen. Ik heb keihard gewerkt met hem. Volgde eindeloos cursussen bij de hondenschool, trainde dagelijks, oefende elke situatie, maar niks hielp echt. Toen ik merkte dat het alleen maar erger werd heb ik hulp gezocht.

Die hulp heeft alles veranderd… Ik leerde mijn hond begrijpen. En met hem communiceren op een manier die hij begrijpt. Ik leerde inzien wat hij nodig had om te kunnen ontspannen. En het belangrijkste: ik leerde hoe MIJN gedrag invloed heeft op ZIJN gedrag. De bal lag dus vooral bij mij. Juist door minder te doen dan ik altijd deed, werkte ik aan een goede samenwerking en verbinding. Nu neem ik hem soms zelfs mee naar mijn werk, waar hij kinderen helpt met zijn aanwezigheid.

Ik raakte zó gefascineerd door deze verandering, dat ik me nog meer ben gaan verdiepen in hondengedrag. Dit heeft ertoe geleid dat ik de opleiding tot hondengedragsdeskundige heb gedaan en er nu mijn werk van heb gemaakt. Deze verandering gun ik alle honden en baasjes!
Door de vertaling te maken van de hondentaal naar mensentaal, leer ik je in korte tijd je hond beter te begeleiden. Mocht het toch weer een keertje misgaan, dan weet je wat je kunt doen om het op te lossen.

Als geen ander weet ik hoe frustrerend het is als je je eigen hond niet kunt helpen. Maar door mijn persoonlijke ervaringen en jarenlange werkervaring ben ik ervan overtuigd dat vrijwel elke hond te helpen is.

Een superrelatie met je hond begint hier!